Börja med att ta fram fileérna ett par timmar innan du ska steka dom så de är rumsvarma. Häll grädden och mjölken i stekpannan med stekskyn och rör eller vispa om
Red av med maizena till önskad tjocklek. Servera köttet och såsen med ugnsstekt potatis eller pommes. 600 g vildsvinsfilé. Stek i smör och krydda med salt och peppar, ca 2 min på vardera sida. 600 g vildsvinsfilé
När vi hade främmande på annandagen av vår fina guddotter med familj och vän bjöd vi på just detta. Snart är det dags för nyårsafton och här kommer tips på en nyårsmeny
Jag har efter nästan tre år valt att inte ha med min matspalt i fler nummer. Det brukar dyka upp en hel del skaldjur på mångas nyårsmeny och kött brukar vara vanligare än fisk- och fågelalternativ
Ugnsbakad spetskål med Ultuna pepparrot. Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag. Skagentoast – Följ receptet i länken och servera på ett vegansmörstekt bröd tillsammans med en bit knaperstekt svamp (gärna Kejsarhatt eller ostronskivling
Jag hoppas innerligt att ni alla haft en bra jul tillsammans med era nära och kära. Vi har haft det riktigt bra tillsammans med våra, men det har verkligen varit fullt ös sedan i onsdags kväll
Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Vi hade en nyårsmeny innehållande havets läckerheter, vi älskar ju det, fisk och skaldjur. Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde istället för matlagningsgrädde och istället för musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes
Lägg upp de stekta sparrisarna på tallrikar, häll över oljeblandningen över sparrisarna och avsluta med att mala peppar över, strö över lite flingsalt och riv parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.