Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. smördeg, färsk, kavlad. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Denär dessutom lätt att göra mjölkfri. I alla fall är det min favoritsemla. Roligt faktiskt att det finns miljoner varianter, påden traditionella klassiska semlan, idag
Blanda samman lagen och koka upp den så att sockret smälter, låt kallna. Resten av veckan kommer vi alltså att bjuda på julmat här i det Mårtenssonska köket och vi kan redan nu avslöja att det i morgon även simmar in en sillinläggning, en variant av det lite hetare slaget
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1hönsbuljongtärningar. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. Recept på klassisk skärgårdssill i len och krämig sås gjord på crème fraiche och majonnäs
Det är också den dagen vi Finländare tänker tillbaka på alla de män och även kvinnor som stupade under kriget för sitt fosterland, det ärden dagen vi Finländare, i motsättning till många andra land, med stolthet vill minnas och hedra de ännu få levande Veteraner som gav Finland dess frihet och självständighet
Är även perfekta till att göra korvbröd, nunär det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Ta ut filén och låt den vila på en skärbräda i tio minuter. Lägg salladen i isvatten i ca trettio minuter, så blir den krispig och behåller sin fina färg
Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. En jakt som känns oändlig just nu, hur många soffor som bär avtryck av våra rumpor vågar vi inte ens gissa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.