Lilla mamma fyllde 70 år i lördags och det firade vi med en Nordisk buffé dagen till ära. Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Jag har aldrig sett en levande älg ute i det fria. Bara på Skansen och andra djurparker. Och jag vet inte hur jag hade reagerat om skogens konung helt plötsligt stått framför mig på en skogsväg, brölande och med gigantiska horn som nån jägare önskar han hade på väggen
Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Matmarknad I helgen var det Internationell Matmarknad på Stortorget. Â Ett kringresande mattivoli, samlat under det Fransk/Engelska företaget Groupe Géraud
Kavring vill jag egentligen inte kalla det här väldigt goda brödet. För mig innehåller inte ett kavring frön och kross, men det är så Rosendals Trädgård namnger brödet som jag hittade i tidningen BAKA
Jag och ett gäng andra matbloggare har fått äran att provlaga Findus nya Lyckas med Torskrygg och att själva skapa ett recept innehålande denna torskrygg
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Det är väldigt praktiskt att ha små barnhänder som kan hitta alla trädgårdens bär och plocka dem. Barnen har ju väldigt bra koll på när allt i trädgården mognar och är ofta steget före
Jag fick i uppdrag av Findus att skapa ett tillbehör till deras nya satsning ”Lyckas med Torsk…” (innehåller 2 ryggfileér av torsk med en rejäl klick nordiskt örtsmör eller citron & persiljesmör), något snabbt, enkelt och gott för den medvetne konsumenten… och jag LYCKADES med Torsk OCH tillbehör
Har massor med smultron, blåbär och jordgubbar i trädgården just nu och vi äter varje dag. Det är ju alltid gott att göra en smothie av färska bär, fast den blir förstås inte lika kall och god som när man använder frysta bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.