Att göra egen Sushi är så gott och blir oftast väldigt mycket billigare. Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
I helgen så bjöd vi några vänner på sushilunch. Till sushin gjorde alla sin egen blandning av soyasås, wasabi och ingefära, det är bra om varje gäst har sin egen skål att blanda i efter smak
Nigirizushi består av ris som pressas till en oval boll i handen och som man sedan lägger en liten skiva eller bit av någon sorts fisk, skaldjur, grönsak eller ibland kött på
För några veckor sen köpte vi ett sushi-kit i mataffären och nu var det dags att testa det. Vi gjorde både rullar och laxsushi eftersom jag tycker bäst om rullarna och min man tycker bäst om laxsushi
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Använd bambumattan för att rulla ihop sushin, när du kommer till den delen som inte har ris på sig stannar du till en stund
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Sushiris. Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel
Nigiri – Sushi. Jag valde att rulla mina nigiri i sesamfrö. En kollega vid namn Julia ( Tack Julia) omvände för bara någon månad sedan mitt hat mot sushi
Häromdagen gjorde vi hemmagjord sushi till middag och det blev riktigt gott faktiskt, det enda som inte blev helt bra var riset, det blev liksom lite för grötigt men det kanske är för att vi inte har en riskokare
Och denna gången fick den bli bas i min sushi, istället för sushiris. Sushi på quinoa. Lägg ett noriblad på en sushimatta (har du ingen sådan - så gör en av folie, det brukar jag göra och det fungerar utmärkt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.