Den här är en favorit och ett klart måste till varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakattill frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Innan servering smular du över ett par pepparkakor och strösslar med lingon. Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera
Revbensspjäll tilljul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammansmed övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll tilljul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Gör i ordningett vattenbad och smält chokladen och nougaten. En skål med wienernourgat tilljul. Man måste bara vara noga med att röra om och kolla till så att chokladen och nougaten inte bränns och blir hårda
Spritsa ut chokladsmeten i aluminiumformar och garnera dem med valfri garnering. Låt blandningen. Bryt sönder chokladen och smält den över svag värme i vattenbad medkokosfettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.