Efterrätter och bakning

Efterrätter och bakning

  • 64 Recept
Morotskaka, Roy Fares recept

Morotskaka, Roy Fares recept

Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper. Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke
Rulltårta – klassiskt recept

Rulltårta – klassiskt recept

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. 1Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. 1Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Långpannekaka med dumle

Långpannekaka med dumle

Ta av från plattan och rör ner dom skurna dumlekolorna. Smällt matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt
Havrekakor med Dumle

Havrekakor med Dumle

Däremot är jag förvånad (och glad) att ni är så många som surfar in och inspireras av alla gamla recept
Hallonpaj med vit choklad

Hallonpaj med vit choklad

Skiva och tärna smör. Lägg smör, mjöl, socker och salt i en skål. Arbeta hastigt ihop till en grynig och smulig deg
Hallonpaj till sommarfest på dagis (Picknick)

Hallonpaj till sommarfest på dagis (Picknick)

Igår var vi på sommarfest på barnens dagis och då skulle vi ha med picknickkorg med fika. Givetvis kände jag att jag var tvungen att baka något även om jag egentligen INTE hade tid nu då jag dels jobbar mycket och sen har fullt upp inför mitt bröllop nästa vecka
Knäckig hallonpaj med vaniljsås

Knäckig hallonpaj med vaniljsås

Den här gången blev det en hallonpaj med knäckigt täcke, jättegott och hela pajen tog slut fortare än kvickt
Centergömmor

Centergömmor

Uppe med tuppen trots ledig lördag så satte jag till och baka lite mer kakor. Forma till en liten boll och lägg i folieform
Centerkakor

Centerkakor

Vispa smör, socker och farin med elvisp ett par minuter. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat
Madame Ediths Kakor med center

Madame Ediths Kakor med center

Rör i smöret och de övriga ingredienserna. Tag ut plåten och tryck ner en center i varje kaka. Stäng av ugnen och sätt in kakorna på eftervärme i några
Citronpepparkakor

Citronpepparkakor

Rör ihop grädde, strösocker, sirap, margarin och citronolja. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner det i smeten
Hemmagjord mandelmassa

Hemmagjord mandelmassa

Tidigare skållade jag och malde jag mandlarna själv. Fort går det också och jag behöver väl knappt säga det längre, men du slipper ju tillsatserna
Julens bästa vörtbröd!

Julens bästa vörtbröd!

En klassiker, och helt med eget vörtbröd i botten. Smält smör och tillsätt julmusten, låt detta bli fingervarmt
Sockerkaka med choklad o banan

Sockerkaka med choklad o banan

Smält smöret o tillsätt de tillsammans med övriga ingredienserna men tillsätt de mosade bananerna sist och rör bara ner dem försiktigt
Vita chokladbollar

Vita chokladbollar

Vispa ihop alla ingredienser förutom chokladen till en gryning massa, tillsätt sedan den smälta chokladen och rör till jämn smet
Frusen cheesecake

Frusen cheesecake

Frusen cheesecake – citronsyrlig frusen ostkaka med gräddig färskostfyllning smaksatt med citron med täcke och botten av digestivekexsmulor
Vit kladdkaka med blåbär

Vit kladdkaka med blåbär

Lägg i chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden och vispa i hallonen på slutet