Cheesecakesmet. Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
NewYorkBlueberryCheesecake serveras som den är eller med en bärsås. Cheesecake är aldrig fel och speciellt inte en mäktigt god NewYork variant, här med blåbär enligt Leilas recept, som hittas här
300 g digestivekex 100 g smör, smält 50 g sötmandel, finhackade 600 g färskost 250 g ricotta 1 dl strösocker 4 msk mannagryn 1 tsk vaniljpulver 1 citron, finrivet skal 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vita chokladknappar (eller hackad vit choklad) 3 dl frysta blåbär, stora
Låt cheesecaken stå i kylen över natten. Jag tycker det passade bra med vaniljsglass till och skulle tipsa om att ja, antingen ha i mer bär i cheesecaken eller så servera färska bär till
Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd
En smarrig cheesecake till sommarfikat. Jag har inte ätit så många varianter på gräddad cheesecake utan mest frysta, den här var väldigt god och låter man den vila över natten blev den ännu godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.