Mixa kexen till smulor i en mixer. Har du ingen mixer går det lika bra att lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem.
Smält margarinet och blanda med smulorna, pressa ut dem i en rund bakform med avtagbar kant (26 cm). Klipp bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd och placera runt kanten innan smeten hälls på.
Tvätta citronen, riv skalet ner i en bunke och pressa ner 2 msk av juicen och blanda med skalet.
Vispa ner Maizena i citronsaften så att den löser upp sig. Tillsätt cream cheese, socker och vaniljsocker. Vispa tills allt är väl blandat.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda smeten väl. Häll smeten över kexbotten, grädda näst längst ner i ugnen ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Täck med plastfilm och låt kakan vila i kylen några timmar eller över natten. Pudra kakan med florsocker innan servering.
Tips: Byt gärna Digestivekexen mot chocolate chip cockies.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält Milda mat- och bakmargarin och krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i det smälta margarinet och kör till en smulig deg
Cheesecakesmet. Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
Bakverk och foto Madame Edith______________________________________________________Fler recept på cheesecake hittar du HÄRFler recept med choklad hittar du HÄR
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Budapesttårta. LillPrinsen fyllde ju 20 år i söndags och självklart så firade vi med massor av gofika. Budapesttårta var en av godsakerna och om du vill så får du gärna låna mitt recept på den, läs nedanför bilden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.