Halloj på er. Ännu en härlig vårdag till ända. Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart
Lite käk på torsdagskvällen för en person vid bordet (hrm, i soffan framför TV. n snarare, men ändå). Då blev det en skapelse på det som fanns hemma, som nästan alltid finns hemma
Drömstadslimpa kommer från stadsdelen Drömstad i Lidköping och är i original ett "bikarbonatbröd". Denna receptvariant är inspirerad av guldgrävarna i Alaska
Resten av helgen hann vi med ett besök på Naturhistoriska, fika på Mr Cake (och vi hade tur att Roy Fares var där den dagen då barnen gärna ville träffa honom), och sedan lek på Exploria
Hur blir en potatisgratäng snobbig. Jo, med ädel grädde. Lite gorgonzola nedsmält i grädden som potatisen gratineras med höjer gratängen några snäpp på posh-skalan och det är inte så dumt en lördagskväll till en fin köttbit
Grillad fetaost är en sommarhit. Fetaosten blir sådär mjuk på grillen men ändå inte helt smält. Dofterna när man öppnar foliepaketet är ljuvliga och smakerna likaså
Tack till “The Andys” för det. Likt ett vibrerande pekdon i vertikalt framstupa sidoläge gjorde jag entré i Göteborgs stora saluhall med siktet inställt på fläskfilé
Matjesmousse, rödvinssill och örtsill med ost och smör. Midsommarmat och Skagenbilder. Nu är vi tillbaka efter en härlig semester i Skagen, det tar ett tag att anpassa sig till storstadslivet igen
Foto. Andy Prhat. Här kommer receptet på min jubileumstårta i Damernas Värld om ni missade det numret. Det är en tårta med champagnemousse och flädercurd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.