I burken har jag sällan mer än några hundra gram, det räcker till att sätta igång två omgångar bröd och så finns det lagom mycket kvar för att att matasurdegen igen
En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Matasurdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
MATA DIN SURDEG . Ta ut den ur kylskåpet & mata den en gång i veckan. Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt
Du har då aktiverat din vilande surdeg och på det sättet tar aldrig degen slut eftersom du använder ungefär den delen du matar med varje gång så mängden blir intakt
Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. onde degen gör jag nu surdegen. Dag 4 matade Sture med. Nu är surdegen klar och jag delade upp den i 10 delar (ca 1½dl) och lägger i 9 burkar och fryser in. 1½ dl av surdegen (1 sats). 4 matade Sture med. 1½ dl av surdegen (1 sats)
I kylen lugnar den ner sig men behöver fortfarande matas en gång i veckan för att hållas aktiv. Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfri surdeg
Smula jästen och lös ut den med surdegen och vattnet. 1 dl rågsurdeg. Blanda i oljan och sockret. Tillsätt mjölet lite i taget, degen ska bli ganska fast
Igår bakades surdegsbröd här hemma. Jag hade nämligen köpt en sådan burk med surdeg. Receptet kommer kommer från Kronjäst och står på burken med surdeg, jag har bara ändrat lite lite grann
Detta är ett av mina första surdegsbröd. Jag gick ut med stort tålamod om att lära mig baka "riktigt" surdegsbröd men då endast EN familjemedlem åt brödet har jag övergått till att baka mina bröd med både surdeg och en liten mängd jäst
Mata den varje vecka med vetemjöl och vatten. Surdeg känns väldigt inne. Jag får helt enkelt ta det som ett tecken att surdegsbaket får vänta ett tag till
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Jag matar den och tittar till den, precis som ett barn. Att baka surdegsbröd har blivit en del av mitt liv, jag älskar den där lilla burken som står i min kyl
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Nu är surdegen på gång. Surdegsroten ser inte så aptitlig ut. Den är gjord på 100g (1dl) ljummet vatten och ca 40g (drygt en halv dl) rågmjöl som är ihopblandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.