Napoleonbakelser
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 djupfrysta smördegsplattor
  • 12 dl vaniljkräm
  • 11.5 gelatinblad eller motsvarande gelatinpulver och vatten
  • 11 dl vispgrädde
  • 14 msk hallonsylt eller äppelmos
  • 13 msk florsocker
  • 11 msk saft eller lite sylt och vattenBottnen 1 Värm ugnen till 225-250°C. Låt degplattorna tina på plåt med bakplåtspapper ca 15 minuter. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen 8-12 minuter. Fyllningen 1 Gör vaniljkrämen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Om vaniljkrämen är varm, rör ner gelatinet. Om vaniljkrämen är kall, smält gelatinet och rör ner det när det svalnat av. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen. 2 Skär de kalla bottnarna i 2 delar, så de blir hälften så tjocka. Skär varje längd i bitar så att de tillsamman stämmer överens med det antal receptet avser. Bred ett lager sylt eller mos på längdernas undersida. Fördela vaniljgrädden ovanpå. Glasyren 1 Blanda florsocker med saft eller sylt och vatten till en jämn glasyr. Bred den på ovansidorna. Låt glasyren stelna något. Lägg de glaserade bottnarna på vaniljgrädden. Servera genast, om de får stå försvinner frasigheten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.