Supergott tillbehör till kyckling, fläsk och fisk. Vi hade kålen till steam buns och dagen efter till ”asiatisk salladsbowl” med sallad, tomat, fläsk, koriander, lime, inlagd rödlök och inlagd gurka
Blanda ihop degen och tryck ut i paj form. blanda sendan ihop fyllningen och häll i formen över degen, värm ugnen till 200 grader och grädda i 30 minuter
Blanda köttfärsen med övriga ingredienser. Forma biffar som steks i smör i medelvarm panna . Såsen. Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen
Ingredienser5 mangoldblad4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)1/2 litet huvud rödkål4 msk sesamfrön1/2 msk honung1 msk sesamolja eller rapsolja1 msk citronjuice1/2 msk äppelcidervinäger4 cm finriven färsk ingefäraEn nypa saltGör så härStrimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål
Denna kålsallad har en touch av italien med färska fikon och en högklassig olivolja från Terreno. Blanda sedan olivolja med lite himalayasalt och häll detta sedan över kålsalladen
En fräsch, vegansk kålsallad med grillad rotselleri. Jag har redan nämnt förträffligheten över Mette Løvboms kokbok "Kålboken", men jag hittar nya godingar hela tiden i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.