Separera äggen - det är mycket viktigt att inga spår av äggula finns i äggvitorna. Helst ska man separera äggen dagen före och låta äggvitorna stå oövertäckta i kylen över natten så lite vatten får chans att avdunsta
Ugn. 160º. Skålla mandeln, skala och rosta dem när de är torra, hacka mandeln i önskad storlek. Vispa äggvitorna till hård skum med saltet, fortsätt att vispa i florsockret, lite åt gången, vispa även ner riiven citronskal,kanel och vaniljsocker
Blanda ner både grovt och fint hackade hasselnötter, florsocker och äggvitor. Lägg bakplåtspapper i botten av en liten springform och bred ut nötmarängsmassan
En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Budapestrulle, Budapeststubbe eller Budapestlängd – ja, det finns många namn för denna godsaken. Dom flesta vet säkert vad en Budapestlängd är, men för er som inte vet så är det ett bakverk som består av nötmaräng, vispgrädde och mandariner
Kullakakor. 3 augusti 2016, 14. 40. Hallå. Vad sägs om en mördegskaka med frasig, nötmaräng på toppen. Blir ni sugna på att testa så kommer receptet nedan
Hej och hå. nu är jag precis klar med budapestrullen som får bli morgondagens fika på jobbet. Jag vet att detta är min kollegas favoritbakelse och jag har sagt för länge sedan att jag ska baka den till fredagsfikat någon dag till oss
Jag har länge funderat på att baka budapestrulle och passade på till mors dag. Varför jag inte bloggar om den förrän nu, är ren glömska för detta är absolut ett bakverk värt att blogga om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.