Double chocolate and nuts cake ~ Choklad- och nötmaräng tårta
cookiesandsweets
cookiesandsweets
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 Ma
  • rosor
  • 2,35 dl mjöl
  • 2,35 dl socker sugar
  • 0,9 dl mörk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsp salt
  • 1 stora ägg
  • 1,2 dl buttermilk ( mjölk och 2 msk vinäger, låt stå i 5 minuter )
  • 1,2 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 tsk vanilla
  • 1,2 dl kokt vatten
  • 5 äggvitor 3 dl socker
  • 1 3/4 dl rostade, saltade jordnötter (eller andra favoriter)
  • 1 1/2 msk maizena mjöl
  • 100 g Philadelphia ost
  • 2-3 msk jordnötssmör (välj smoth för lenare frosting men båda sorterna fungerar)
  • 3 dl färdigt vaniljkräm eller mousse
  • 1 tsk vaniljsocker eller essens
  • 0,5 dl grädde
  • 250 g smält och avsvalnat vitchoklad (smält i micro)
  • 1 dl Philadelphia ost (krämen blir inte lita sött om man blandar i lite ost men bara inte för mycket så den blir för lös och inte går att spritsa)
  • 250 - 300 g smör rumstempererat
  • några droppar ätbar färg i önskat färg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.