I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
När det vankas kalas är det väldigtsmidigt att bakailångpanna. Både praktiskt och enkelt. Planerar du att bakatill Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera att baka en Tuppkaka ilångpanna
Degen kan man variera på alla möjliga sätt – här är ett recept som ger ett saftigt och gott bröd som passar även den som villvillundvika mjölkprodukter
Toscakaka ilångpanna 6 ägg6 dl socker7,5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver150 g smält smör1,5 dl mjölk Gör så härVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt de torra ingrediensernaväxelvis med mjölk och smörGrädda ilångpannai 175 grader i ca 15 min (känn med sticka om kakan är färdig) Under tiden kakan gräddas görs enToscasmet 200 g smör2 dl socker5 msk vetemjöl5 msk mjölk4 dl mandelflarn el skållad och hackad sötmandel Gör så här Blanda alla ingrediensertill smeten i en kastrullVärm på svag värme tills allt löst sigBred smeten på den varma kakan och grädda iytterligare ca 10 minuter, tills den fått fin färg Toscakaka ilångpanna 6 ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.