Hetta upp en gryta, gärna gjutjärn, med hälften av rapsoljan på hög värme och bryn köttet runtom. Värm resten av rapsoljan i samma gryta på medelhög värme och fräs lök, morot och selleri tills de mjuknat men inte tagit färg
Servera med fullkornsris. Skär köttet i bitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong
Ugnstekt sötpotatis passar bra tillsammans med sältan från nötköttet och de varma grönsakerna. Tidigare har jag tipsat om att man kan göra broccoli- och paprikapaj av broccolins stam och idag tänkte jag bjuda på ett annat tips
Häll blandningen över mjölet och arbeta samman till en slät deg med elvispens degkrokar. Smörj gjutjärnspannan med 1 msk olja och sätt in den i ugnen strax före jästidens slut. Pensla brödet med 1 msk olivolja och strö över grovt salt före servering. Eller ersätt hälften av örterna med 50 g fint tärnad, fräst skinka eller bacon
Nötgrytamed vita bönor är proteinrik maträtt som passar väldigt bra med bulgur eller korn. Det som jag gillar med persiskt kök är att det innehåller mycket bönor och även olika linser
Krydda med salt, peppar och kryddor. Smaka av med salt och riven muskotnöt. Servera med kokta grönsaker, tex blomkål och broccoli, och en ruccolasallad
En till poäng med att göra ett storkok är att långkok har egenheten att de mognar efter. Smält smör i en gryta, lägg i köttbitarna, krydda med salt och viltkrydda och bryn tills köttbitarna fått färg
Mixa örterna med lite av mjölken. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20x20 centimeter stora fyrkanter. Skär 2 centimeter breda remsor med en vass kniv
kan man hacka färska örter och blanda med smör, så får man ett gott örtbröd. Ikväll ska vi grilla med några polare och jag tog tillfället i akt att baka bröd till maten
Rödbetsbröd med chèvre & rosmarin – focaccialiknande rosa bröd fyllt med rivna färska rödbetor gratinerat med fransk getost samt strösslat med färsk rosmarin och flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.