Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Dela citronen på mitten och lägg halvorna på plåten med snittytan upp. Skölj och finhacka basilika. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen medan du steker kantarellerna
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ringla över limedressing. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Salta och peppra. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen
Gillar du inte ädelost så prova med feta eller chévre. Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Ringla över limedressing. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Salta och peppra. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen
Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök. Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver
Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök. Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver
Servera grytan med pressad potatis och sallad. Smula ner ädelosten, och låt grytan koka upp. Här har vi en riktig klassiker - Lenas mammas kyckling i ädelostsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.