Nötchokladkakor. Foto Mikael Eriksson. Glutenfri njutning. Idag bjuder jag på ett recept från kokboken LCHF för seniorer som jag skrev med Annika Dahlqvist
Här bjuder jag på en ny favorit som jag gjorde i helgen. Rena rama godistårtan. (Ja, ni kan faktiskt skippa glasyren och bara göra bottnen så har ni en underbart god och hälsosam nötchokladgodis
Nötchokladkakor från Gammaldags husmanskost på nytt sätt Foto Mikael Eriksson. En lite nyttigare kaka. Glutenfri bakning med få kolhydrater lockar väldigt många läsare, då fler och fler märker att de mår bättre utan mjöl- och sockerstinna bakverk
Paleorecept à la LCHF/Keto. Vi blir fler och fler nu som ätit LCHF under rätt många år. Jag började själv min lågkolhydratbana under våren 2009, efter en föreläsning med Dr Annika Dahlqvist
Oemotståndlig kaka bestående av en mandelbotten toppad med ett krämigt täcke av choklad och nötter. Skär gärna ut den i form av ett hjärta och servera på Alla hjärtans dag
25 Jul. 10. 45. Nötchokladkaka. 0kommentarer. Så bakades det lite mer småkakor. Ca 30 kakor. 125 g smör0,75 dl eko strösocker 0,75 dl farinsocker 1 eko ägg3 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver0,5 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt100g vit choklad, hackad1 dl skållad och hackad mandel0,5 dl kokosBlanda ihop alltKlicka ut med hjälp av 2 skedar på bakplåtspapper Grädda i ca 912 min på 175 grader
Ingredienser100 g margarin eller smör2 ägg3 dl socker2 dl vetemjöl5 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver200 g chokladkaka med nötter1 dl hackad mandelSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker poröst- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke- Smält chokladen i ett vattenbad- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.