Nötchokladkakor. Foto Mikael Eriksson. Glutenfri njutning. Idag bjuder jag på ett recept från kokboken LCHF för seniorer som jag skrev med Annika Dahlqvist
Nötchokladkakor från Gammaldags husmanskost på nytt sätt Foto Mikael Eriksson. En lite nyttigare kaka. Glutenfri bakning med få kolhydrater lockar väldigt många läsare, då fler och fler märker att de mår bättre utan mjöl- och sockerstinna bakverk
Paleorecept à la LCHF/Keto. Vi blir fler och fler nu som ätit LCHF under rätt många år. Jag började själv min lågkolhydratbana under våren 2009, efter en föreläsning med Dr Annika Dahlqvist
1 marabou nötchokladkaka. Gör en vanlig tårtbotten i en hjärtformad form. Låt kallna. Man kan även köpa en färdig tredelad tårtbotten och skära ut ett hjärta
fredag, den 22 september 2017, kl. 16. 00. Testagram. Hej min vän,. Hur mår du. Jag känner mig lite halvkymig. Ska sova massor ikväll å hoppas på bättre mående i morrn
Rör smör, socker, vaniljsocker mycket smidigt, gärna i matbredare eller med elvisp. Blanda i ägg och sedan mjölmixen, blockchoklad och hackade nötkärnor
Ingredienser100 g margarin eller smör2 ägg3 dl socker2 dl vetemjöl5 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver200 g chokladkaka med nötter1 dl hackad mandelSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker poröst- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke- Smält chokladen i ett vattenbad- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.