¾ tsk
salt. Rulla till små bollar. Koka upp vatten och buljongtärningar och koka bollarna utan lock ca 3 min 3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.
3 msk
av buljongen som bollarna kokats i och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt.
1 msk
smör så att de får fin färg, ca
2 min
Servera med potatisstomp, haricots verts och lingonsylt
Och eftersom de inte bara lät sanslöst goda utan även var det så måste jag bara dela med mig här. Heddas recept låter som följande och det som stor inom () är det jag bytte ut mot i mina bollar
Varve i glas medlingonsyltoch toppa med kokos. När den var alldeles nygjord fick den piffa till detta glas med gröt som jag efter fotograferingen toppade med lite mjölk
Kör dem med elvisp, häll i en klick smör, grädde, salt och svartpeppar och blanda alltihop. Till det blev det hemgjorda köttbullar på älgfärs (och jag blandar alltid ut ströbröd i ca hälften vatten och hälften grädde när jag gör köttbullar på älgfärs) samt hemgjord lingonsylt
Smält då chokladen i vattenbad och doppa bollarna i den med hjälp av en gaffel. Ett recept ur boken Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Servera den som den är till kött, fisk, fågel, halloumiost eller blanda chutneyn med turkisk yoghurt eller creme fraiche
Till detta gjorde vi som sagt ett härligt potatisstomp där vi först kokade potatis för sig samt demoneterade ner ett blomkålshuvud som fick ligga och puttra med grädde och vitvin
Tro nu inte att jag fick tillbringa varje dag med att sitta och rensa lingon. Man märker att det snabbt börjar kylna av ute, i takt med att dagarna blir kortare, då kan det vara skönt att ha en hemmastickad kofta att dra om sig
Servera med raggmunkarna ochlingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.