Smaka av med salt och peppar. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar och skala vitlöken. Koka dem mjuka på svag värme i mjölken tillsammans med rosmarin
Smaka av med salt och peppar. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar och skala vitlöken. Koka dem mjuka på svag värme i mjölken tillsammans med rosmarin
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Detta må vara en bakblogg men näst bäst efter bakning gillar jag att plocka bär och svamp samt safta och sylta
Blanda färs med salt och peppar. Rör ner ägg, rosmarin, citron, vitlök och havreblandningen. Mandelpotatispuré med västerbottenostKoka potatisen mjuk i saltat vatten
Tro nu inte att jag fick tillbringa varje dag med att sitta och rensa lingon. Man märker att det snabbt börjar kylna av ute, i takt med att dagarna blir kortare, då kan det vara skönt att ha en hemmastickad kofta att dra om sig
Servera med raggmunkarna ochlingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera
Servera med stek fläsk eller bacon ochlingonsylt. Min erfarenhet kring äldre och pensionärer är att de flesta fullkomligt älskar raggmunk med fläsk och lingon så där kommer raggmunks-hinken väl till pass om man inte har nån snäll släkting eller vän som kan hjälpa till
Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis, lingonsyltoch ättiksgurka. När jag och brorsan var små brukade hon göra sin kålpudding som mormor gjorde, kål i botten och på toppen med färsen emellan, så att vi lätt kunde ta bort kålen som vi inte tyckte om då
Hacka örterna och rulla köttet i dem samt rikligt med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en panna och bryn köttet runt om på mycket hög temperatur så att det får en fin yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.