Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kvällens måltid blev kycklingcurry. Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart
Tillsättnästan allt vetemjölet och arbeta degen till en smidig deg. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Ställ åt sidan när det är klart. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan. 600 g fläskfilé. 12 msk panang curry. 13 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika. 18 st thailimeblad. 12 msk fisksås. 12 st kokosmjölk(400ml)Skär bort fett från köttet och skär i tunna bitar (2x4 cm). 1Marinera köttet med 1 msk fisksåsi 15 minuter. 1Skär paprika eller chilii en halv centimeter tjocka strimlor. 1Strimlalimebladiväldigt små strimlor. 1Skaka ett kokosmjölkpaket ordentligt och häll i stekpanna ca 4 dl och koka upp. 1Tillsättmarinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Skaka inte det andra kokosmjölkpaketet. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden). 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg icurryblandningen och blanda väl. 1Häll i resten av kokosmjölken från första stekpannan och blanda ordentligt. 1Sänk plattan till svag värme. 1Tillsättstrimladelimeblad, strimladchili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås. 1Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen. 1Servera med ris och vanlig sallad
Nästannyttigt, vill jag i alla fall intalamig. Av misstagfick jag häromsistens med mig en burk osötad kondenserad mjölk, något som inte är likavanligt som sötad mjölk
Häromdagen gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Bara någon kilometer från där jag bor liggernämligen Karbyträdgård, som både erbjuder självplock och saluför en del havtornsprodukter
Tillsätt svamp & garam masala. Hetta upp oljan i 1 min. Tillsätt lök, fräs i 4 min. Tillsättginger & garlic paste, fräs i 2 min. Tillsätt tomat, gurkmejapulver, chilipulver, korianderpulver & salt - fräs i 2 min. Tillsätt smör, fräs i 2 min. Puttra i 5 min (lock på). Rör om & puttra iytterligare 2 min. Tillsätt grädde 300 gChampinjoner. 2Röda lökar (finhackade). 2Tomater (skivadei långa bitar). 1Msk ginger & garlic paste. 1Tsk chilipulver. 1Tsk korianderpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.