Nässelsoppa soppa med nässlor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram färska eller förvällda nässelblad
  • 10,5 tsk salt
  • 18 dl vatten med en grönsaksbuljongtärning
  • 12 schalottenlökar
  • 11 klyfta vitlök (valfritt)
  • 12 msk olivolja eller smör
  • 12 msk mjöl
  • 11 dl grädde
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 14 kokta ägg till serveringPlocka, rensa och skölj nässlorna. Använd handskar. Lägg dem i en stor bunke eller hink med vatten och rör runt. Plocka sedan upp dem ur vattnet till ett durkslag. Grus med mera lägger sig då i botten på bunken eller hinken. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta vattnet med ca en tsk salt. Sänk ner nässlorna och koka i 5 minuter. Lägg över nässlorna i en stor bunke med kallt vatten. Spara kokvattnet om du vill till annat. Ta upp nässlorna och lägg i ett durkslag och pressa lätt ur vattnet. Hacka nässlorna. Dags att göra nässelsoppan. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olivolja eller smör någon minut, tillsätt nässlorna och fräs någon minut till. Pudra över lite mjöl över nässlorna och rör ut det i nässlorna. Spä soppan med vatten och grädde samt vittvin. Koka soppan i fem minuter. Smaka av soppan med salt och vitpeppar. Du kan också ha i en halv grönsaksbuljongtärning. Servera nässelsoppan med kokt ägghalva eller efter tycke.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.