14 kokta
ägg till serveringPlocka, rensa och skölj nässlorna. Använd handskar. Lägg dem i en stor bunke eller hink med vatten och rör runt. Plocka sedan upp dem ur vattnet till ett durkslag. Grus med mera lägger sig då i botten på bunken eller hinken. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta vattnet med ca en tsk salt. Sänk ner nässlorna och koka i 5 minuter. Lägg över nässlorna i en stor bunke med kallt vatten. Spara kokvattnet om du vill till annat. Ta upp nässlorna och lägg i ett durkslag och pressa lätt ur vattnet. Hacka nässlorna. Dags att göra nässelsoppan. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olivolja eller smör någon minut, tillsätt nässlorna och fräs någon minut till. Pudra över lite mjöl över nässlorna och rör ut det i nässlorna. Spä soppan med vatten och grädde samt vittvin. Koka soppan i fem minuter. Smaka av soppan med salt och vitpeppar. Du kan också ha i en halv grönsaksbuljongtärning. Servera nässelsoppan med kokt ägghalva eller efter tycke.
Koka ngr minuter, lägg i nässlorna och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. Gör en ”klimp” av mjölet som mosas med smöret och låt klimpen smälta tillsammans med buljongtärningarna under omrörning
Häll av spadet genom en sil, men spara det till soppa. Skölj och rensa nässlorna från småskräp. Ett matigt och proteinrikt äggbröd passar fint som tillbehör till soppan
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Mixa soppan slät med en stavmixer. Torsdag är den klassiska soppdagen och därför vill jag tipsa om den här goda soppan som finns i arkivet här på bloggen sen tidigare
Ta bort lagerbladet och mixa soppanmed en handmixer. Smaka av med salt och färskpressad citron. Blanda crème fraiche och majsena och rör ner blandningen i soppan
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.