Ingredienser Portioner. 4 1 finhackad lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 200 g mjukost med paprikasmak 1 dl grädde ev lite vatten 1 st grönsaksbuljongtärning salt peppar Till servering 2 msk pumpafrön ev krutonger Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rör under tiden soppan kokar upp. Smaksätt soppan med smulad ädelost. Ugn. 225º. Fräs lök och svamp i smör i en gryta tills smöret är genomskinligt igen
I den här soppan har jag även lagt till en litet, ekologiskt, broccolihuvud. Låt soppan få ett uppkok. Mixa soppan slät och rör ner creme fraiche, låt soppan få ett nytt uppkok