Under påsken passade jag på att plocka lite nässlor som jag förvällde och stoppade i frysen. Tanken är att göra nässelsoppa, kanske den godaste soppan i hela världen, men jag fick med mig tillräckligt mycket för att experimentera lite
Nässelpesto från PickiPicki lät gott, stekta nässlor i smör från En Foodie´s blogg, lät som en utmaning och lite annorlunda och nässelplättar från Gastonaut Adventures fick min inspiration att gå igång
Gör soppa på de späda skotten eller följ detta recept och gör nässelplättar. Nu när våren har börjat komma igång och all grönska kommer upp ur jorden så kan man gå ut och leta nässlor
Receptet gjort för 4 personer. 6 dl mjölk2 dl grahamsmjöl2 dl vetemjöl2 st ägg2 dl förvällda nässlor2 st rårivna potatisar1 stor grovt riven morotVispa mjölk, mjöl och ägg till en klimpfri smet
Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Pressa ur vattnet och mixa nässlorna med mjölken. Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.