Vispa ägg, mjölk, mjöl och salt till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter. Sönderdela de färska nässelbladen med stavmixer och blanda sedan i dem i smeten
Under påsken passade jag på att plocka lite nässlor som jag förvällde och stoppade i frysen. Tanken är att göra nässelsoppa, kanske den godaste soppan i hela världen, men jag fick med mig tillräckligt mycket för att experimentera lite
Nässelpesto från PickiPicki lät gott, stekta nässlor i smör från En Foodie´s blogg, lät som en utmaning och lite annorlunda och nässelplättar från Gastonaut Adventures fick min inspiration att gå igång
Receptet gjort för 4 personer. 6 dl mjölk2 dl grahamsmjöl2 dl vetemjöl2 st ägg2 dl förvällda nässlor2 st rårivna potatisar1 stor grovt riven morotVispa mjölk, mjöl och ägg till en klimpfri smet
Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Pressa ur vattnet och mixa nässlorna med mjölken. Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.