Äppelkaka med rosmarin, ingefära och flingsalt närman trevar in i vardagen. Och idag, när vi möttes i solen på centralstationen i Lund, försiktigt trevande in i vardagen, kändes liksom allt som vanligt igen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Närman bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Närman bakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn. När min datorkunniga kollega vid ett tillfälle skulle hjälpa mig med min krånglande dator och monterade av vissa delar föll mjölrester ner på bordet
Närman middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. När jag cyklar är mitt mål att cykla så tungt som möjligt till förmån för att cykla långt och det är kul att mäta framgångarna på cyklens display
Närman kommer på något bra. Kanske ska knacka på hos min köksgranne Viktväktarna när veckan är slut. Dagen idag har gått åt till att förbereda och baka på inför kommande vecka, som då blir den sista kafeveckan
Äsch skit samma, godsaker är till för att njutas av och det gör jag minsann och speciellt när det smakar så in i hoppsan gott att jag knappt kan sluta äta
Närman tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Det recept jag oftast använder mig av när jag ska baka gräddtårta eller prinsesstårta är det som följer nedan
Närman gör egen granola och njuter av hösten. Hösten när den är som bäst. Jag hade fullt upp med målerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende
Närman bakat en Sans Rival. Dela genast bottnarna på mitten när de kommer ut från ugnen. En klassiker med mandelbottnar och nougatsmörkräm - som man inte ser så ofta längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.