Jag lovade er en valborgsdessert och här kommer den. Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Det känns verkligen som att husköpet närmar sig och det känns så pirrigt och spännande. Det är därför jag hatar att ha bil när man bor inne i stan – parkeringen är åt helvete
När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
När man delar recept på sommarens favorittårta. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Det blir smått motsägelsefullt när jag talat om att det går fort och är enkelt och så tänkte jag också berätta att riset jag tänkt servera till lös med sin frånvaro när jag öppnade skafferiet, så jag slängde ihop en snabb bröddeg med ganska mycket jäst som jag bakade av och serverade nybakt till
När man bakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn. Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Inte så många kötträtter som jag brukar få direkta cravings efter, dock är Chili con Carne en sådan. Men det visar sig funka hur bra som helst med quornfärs så bot finns
Den här sortens enkla recept är verkligen pasta när den är som bäst. Härom kvällen svängde min man ihop denna enkla pastarätt med inspiration från ett recept i Jamie's Italian
Det är ju sagt att historien alltid upprepar sig själv någon gång,att den gör en slags repris, eller déjá vu, och att den på så visockså skulle bidra till att hålla liv i det innehåll den gör sin reprispå, det är svårt att avgöra, men ett är säkert, smaken och denfina upplevelsen den kvarstår även om det inte skulle vara enslags repris
Jag älskar en vällagad stek. Lammstek med fördel. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.