Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
På Oliviers & Co har de inte bara goda olivoljor, utan även speciella balsamvinägrar. Tänk på att zucchinin är god även då den är lite krispig och rå i mitten, medan auberginen måste bli genomstekt och mjuk för att över huvud taget vara god
Vanligtvis har man vit sås smaksatt med ost i moussaka, men eftersom jag skulle göra en glutenfri variant blev det bara yoghurt med två sorters smulad och riven getost i
Börja med att vätska ur auberginerna genom att skära dem i skivor och strö rikligt med salt över. Dessutom trängs de vänskapligt med aubergine ochzucchini som är vanliga i matlagningen i båda länderna opch för övrigt i alla länder runt Medelhavet
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Skär aubergine ochzucchini i kvarts-cirklar. En variant på den grekiska rätten moussaka, fast enklare att göra i ochmed att allt rörs ihop till en enda röra
Tärna sedan zucchininoch lägg den i pannan. Tärna auberginen och lägg dem i stekpannan. (Mosad avokado blandat med crème fraiche eller philadelphiaost)
Har velat testa att göra lasagne utan pastaplattor ett tag nu och igår slog jag slag i saken. När man gör en lasagne utan pasta är det bara fantasin som sätter gränser
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt småkoka medan du gör bechamelsåsen. Idag var det en zucchinioch en squash som höll på att bli gamla, så Niklas gjorde en lasagne utifrån det
Jag har tyvärr ingen sådan utan steker i vanlig panna men det går bra det också. Fyllningrotselleriauberginezucchinibroccolikörsbärstomatergetost, chevrérostade valnötterrostade pumpakärnorärtskott till garneringSkär rotselleri i tärningar och stek på medelhög värme
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.