Jag gillar moussaka men inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Skala havskräftorna och skär dem på längden och bryn dem tillsammans med löken. Lägg sedan squashen i kräftsåsen, tillsätt grädde och ta bort stekpannan från kokplattan
Squashen fortsätter växa och jag försöker ha squash i allt jag lagar. Trots att vi försöker äta så mycket squash vi kan så har vi fortfarande några squashar kvar i kylskåpet och fler på gång i landet
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan. Bred över hälften av köttfärssåsen, lägg därefter på ytterligare ett lager med aubergin och avsluta med det sista av köttfärssåsen
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Smaka av med salt och peppar. En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs. Tillsätt riven fetaost och smaka av med salt, peppar och muskot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.