Det största problemet som jag har haft med morotssoppor har varit den söta smaken, men i denna variant balanserar tomaterna och färskosten upp sötman från morötterna
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Smaka av med peppar, salt och cherry. Garnera med lite grönt. Låt puttra med en klick smör, häll sedan i 2 dl buljong och låt koka under lock tills de är mjuka. Späd purrén med 3 dl buljong och grädde. 6 medelstora morötter
Rör om med en sked i silen för att få ut all juice från fibrerna i silen. Skär avokadon på mitten, kärna ur och gröp ur avokadon och lägg i din mixer tillsammans med resten av alla ingredienser och mixa väl
Njut med ett gott bröd. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Godast blir den att mixa med lagerbergsbladen kvar i. 1salt och pepparLägg lök och morötter med lagerbladen i en stor gryta. Bryn lite lätt innan du slår på vatten och låt det koka i 20 minuter med buljongtärningarna. 1Salta, peppra och servera, gärna med en ostmacka till
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. 1grekisk yoghurt med riven färsk ingefära. 1Garnityr, förslag rostade kokoschips eller rostad riven kokos halloumi, stekt grekisk yoghurt med riven färsk ingefäraHetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.