Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Och det räcker med glaze, jag lovar för buljongen ger också smak. Täck med vatten (eller buljong om du väljer det), lägg i grönsakerna och kryddorna (inte om du använder buljong)
Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Jo, jag börjar tänka på mat man äter med händerna och nya experiment. Den är ju både söt och har viss tyngd så någonstans tror jag att det kan bli ganska bra, när man ändå håller på med julmust så tänker jag mig att det även borde fungera på samma sätt som en porter eller stout till en stek när man man förkokar spjällen så det får även bli basen till den buljongen
Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar. Vill Du ha recept på en vanlig Lammstek med Rödvinssky, så hittar Du den Här
Värm då köttet i en kastrull tillsammans med skyn. Igår serverade jag revbensspjällen med kokt potatis och en klassisk ugnsomelett med champinjonstuvning
Lägg det hackade i en kastrull med ingefära, soja, apelsinjuice, fransk senap, vinäger, muscovadosocker, kryddpeppar, kryddnejlika, svartpeppar och stjärnanis
Salta och peppra spjällen lägg dem i en smord ungsform eller en med galler i. Pensla med blandningen. Vänd och pensla på mer med 10min mellanrum i 1-11/2 tim
Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma med en slev. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter
Revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Godaste revbenen everMåste dela med mig av ett recept jag gjorde till jul. Jag brukar inte lyckas med revben alls men nu hade jag fått tag på ett recept jag ville ge ett försök
Riktigt saftiga med mycket kött och fett på, passade de perfekt att marinera. Salta och peppra lite till, det är gott med ordentligt med smak på lammrevbenen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.