Morotskaka med kanelglass, russinkaramell och syltad morot
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 ½ dl riven morot
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk malda nejlikor
  • 1 1/3 dl solrosolja
  • 2 stora ägg
  •  
  • Kanelglass
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 50 g glykos
  • 5 äggulor
  • 180 g socker
  •  
  • Mandelnougat
  • 100 g skållad mandel
  • 2 msk flytande honung
  • ½ msk smör
  •  
  • Russinkaramell
  • 2 dl russin
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  •  
  • Syltad morot
  • Saft och skal av 2 apelsiner
  • ½ dl socker
  • 1 morot
  •  
  • Färskost
  • 50 g mascarponeost
  • 50 g philadelphiaost
  • 50 g smetana (tjock syrad grädde)
  • 2 msk vaniljsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.