Fast jag är hemma med sonen som är fortsatt sjuk med ont i halsen. Morotsfrallor. Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Riv morötterna och rör i dom tillsammans med solrosfrön och salt. Morotsfrallormed solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1. Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12 minuter. Morotsfrallormed solrosfrön, 12 st
Näringsrikt med mycket fibrer och stor andel proteinrika frön som mättar. Att nattjäsa glutenfritt bröd är inte lika lätt att lyckas med som med tex råg eller vetedeg
Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
*Xantangummi – är ett naturligt framställt förtjockningsmedel och har precis som gluten ”klistriga” egenskaper vilket får ingredienserna i den glutenfria bakningen att hålla ihop
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, toppa eventuellt med lite havregryn. The post Saftiga morotsfrallor (glutenfria, veganska) + krämigt pålägg appeared first on Hur bra som helst
Smula jästen i den rostfria kitteln och lös upp med hälften av vattnet,. Pensla en brödform med olja och stjälp upp degen, låt jästa under bakduk i 30 min
Att ha för mycket mjöl i glutenfritt bröd är det största misstaget man kan göraKnåda degen ordentligt med elvisp (degkrokar) eller med bakassistent, gärna flera minuterAnvänd en stor sked och klicka ut 12 st bröd på en plåt med bakplåtspapperStrö på lite solrosfrönVill du få mer fibrer så strör du på några flagor Fibrexflingor också på brödenNu skall frallorna jäsa under en bakduk i ca 1-1½ timme. Precis som med de Ljusa Baguetterna så kostade denna plåt med frallor runt 25-30 kronor att göra 25 gram Jäst
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.