Morotsdessert
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Morotssorbet
  • 1 ½ gelatinblad
  • 3 dl morotsjuice (nypressad från råsaftcentrifug eller färskpressad från tex. Brämhults)
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk citronjuice
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk glykos
  •  
  • Morotskaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • malda i mortel
  • 4 ½ dl finrivna morötter
  • 1 ½ dl solros- eller rapsolja
  •  
  • Glasyr
  • 150 g färskost
  • tex. Philadelphia
  • 4 ½ dl florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 75 g rumsvarmt smör
  •  
  • Syltade morötter
  • 12-16 små knippmorötter
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.