Tillsätt salt, socker och olja och mjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Lägg de färdiggräddade bröden under en handduk så att de behåller värme och inte torkar
Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen
Morotsbröd är nog mannens favorit, han tycker att det är riktigt gott. Blanda allt som en bröddeg som du jäser i 45 minuter. Dela i tre limpor på en plåt och jäs 20 minuter till på plåten
Så, jag vill påminna er om mitt absoluta favoritbröd - mitt morotsbröd. Själv ska jag sätta mig i bilen och ännu en gång köra in tillCentrallassarettet i Växjö och till Dietistmottagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.