Jättegoda saftiga baguetter med härlig skorpa. Härligt gyllenbruna och toppade med solrosfrön. Täcköver med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter. Toppa med solrosfrön och lägg på plastfolie och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter
Jag serverar dem med kokt potatis och haricot verts. Bryn fläskkotletterna så de får fin färg. Tillsätt vatten kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och lök i klyftor
Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke. Tillsätt olja, salt, krossat bovete, vetegroddar, solroskärnor, finrivna morötter och nästan allt vetemjöl
Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år medflingsalt. Det som var lite speciellt med kolan förutom saltet var att det var en ganska hård och knaprig kola, kolabräck helt enkelt
Häll smeten i formen, strö över flingsalt och citronskal och låt stelna. 1 tsk flingsalt. Klä en form (ca 15 x 20 cm) med smort bakplåtspapper. 1 tsk flingsalt
Bästa långpannebrödet med olivolja, timjan och flingsalt. Ett perfekt bjudbröd till soppa eller buffebordet eller bara att äta som det är med lite smör och en bit ost
Så, nu har jag smält lördagens höstmiddag, firat söndag med garderobsrensning, babysim och firat att det var sex år sedan vi träffades med att dela en pizza, dricka billigt bubbel och lite polly
Några medflingsalt på och några med hjärtanströssel, riktigt goda vilket som. I morse var det först glögg och pepparkaka i personalrummet och senare lussefirande i matsalen, då med skönsång från eleverna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.