I tisdag när jag var hemma med Ludvig gjorde vi lakritskola. Lakritskola . Några medflingsalt på och några med hjärtanströssel, riktigt goda vilket som
Det blev bland annat dessa supergoda knäckbräck medflingsaltoch rivet citronskal. När man gör knäckbräck är det viktigt att knäcken inte blir mjuk eller ens seg, utan den ska verkligen bli hård och knäckig så den går att bryta i bitar så koka den hellre lite för länge än tvärtom
Själv är jag ingen lakritsfantast men efter att en kollega pratat om lakritskolan från chokladfabriken och undrade om inte jag kunde göra något liknande kom jag att tänka på Johannas recept
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Blanda medcitronblandningen. Nagga botten med en gaffel. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Det syrliga från citronen möter det söta från marängen i en perfekt liten mumsbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.