Dela äpplena i cm-stora tärningar och blanda med de kryddorna i en skål. 125 gram smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl råsocker 0,5 dl ljust muscovadosocker 0,5 tsk vaniljpulver 1 tsk flingsalt. 600 gram skalade och urkärnade äpplen 2 tsk kanel 1 msk farinsocker 0,5 tsk flingsalt (ta mindre om du tar vanligt salt) 0,5 tsk vaniljpulver. 1 tsk flingsalt. 600 gram skalade och urkärnade äpplen 2 tsk kanel 1 msk farinsocker 0,5 tsk flingsalt (ta mindre om du tar vanligt salt)
Om ni en gång äter äppelpajmed lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det. Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.