och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Självklart eftersom att den är så god men även för att den är så enkel och snabb att göra. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
En burk med rabarber står och är ledsen i frysen. Jag har ju redan gjort en rabarbermarmelad på bloggen, men denna blir lite annorlunda med kardemumma i
Tog en privatlektion faktiskt, övade på carvingåkning då, och att ta mig ner snyggt. Borde filma mig själv och sedan analysera mitt åkande, får bli nästa resas utmaning
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmeladoch den blev himelskt god. Egentligen är inte marmelad något som vi äter så värst ofta men jag tycker att det är så himla roligt att göra och det känns så lyxigt att göra egen och det blir så gott
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Men först ut är en rabarbermarmelad med jordgubbar och vanilj. Ulrik har ju redan skrivit tre eminenta bloggposter om denna snabbväxande och smakfulla växt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.