Lägg bröden i en handduk direkt efter gräddningen så att de håller sig mjuka. Jag fick ett recept på mjukt tunnbröd från mormor som jag nu har provbakat
Smält smöret. Häll på mjölken. Värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda jästen med smält. smör och kall mjölk. Tillsätt jästen. Arbeta in resten av ingredienserna och låt degen stå över natten i rumstemperatur
Ingredienser. . 6-7 dl vetemjöl . 2 dl vatten . 1 tsk bakpulver. 1 msk olja . ½ tsk salt. Gör så här. Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.