Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Värm vattnet till ca 40-45 º. Häll vattnet i bunken. Tillsätt olja, ägg, sirap,salt och socker i en degbunke
Det är så otroligt gott och lättbakat att jag kände att jag bara måste dela med mig av receptet. Dela upp degen i bitar med en degskrapa eller kniv och lägg på ett bakplåtspapper
Täck bullarna med en hand-duk och låt jäsa i kylen över natten, ca 10 timmar. Ta ut bullarna ur kylen, pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrö och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter
a 8 dl vetemjöl1/2 dl solrosfrön (valfritt)1/2 dl pumpakärnor (valfritt)Rör ut jästen med vattnet, tillsätt olja, salt honung/sirap och det mesta av mjölet. Låt jäsa övertäcka med plastfolie på sval plats i 10-12 h (tips här är att se till att det är rikligtmed mjöl på bullarna så inte plasten fastnar). låt plåten med bullarna stå i rumstemepratur medan ugnen värms till +250 °C
Täck bullarna med en hand-duk och låt jäsa i kylen över natten, ca 10 timmar. Ta ut bullarna ur kylen, pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrö och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter
Små frukostbröd medkli och linfrö. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Jag har ofta i överblivna mjölslattar, lite frön och annat som jag vill bli av med. Denna gång hade jag en skvätt finmalt rågmjöl och lite vetekli, som låg och skramlade i botten av påsen
Jag bakar dem bara en gång per år eftersom jag tycker att de är bökiga att göra och inte tillräckligt goda för att vara värda besväret – men vad gör man inte för världens finaste sambo
• Mixa alla nötter och frön till “mjöl” med exempelvis en mixer. • Blanda sedan ihop resten av ingredienserna och häll ned i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper
För att återgå till Pajalagröten så lär ursprungsreceptet ha innehållit grahamsmjöl och vanligt kli, medan de flesta recept man ser idag innehåller havregryn och havrekli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.