Ja, i lördags var det ju strålande sol och många matintresserade som vimlande i Botaniska trädgården framför Orangeriet när Bondens egen marknad som vi tipsat om tidigare hade sin matfestival
Igår packade vi in farmor i bilen med oss och drog med henne till Tingsryds marknad. En karusell eller två blev det också, och givetvis lite marknadsmat på det hela
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Jag vaknade kl 06 av att solen sken in genom fönstret (låter nästan som en prippsblå-reklam) - jag och Akilles tog en morgonrunda och därefter tog jag sommarens första morgondopp
Igår gick årets första Bondens egen marknad av stapeln. Jag hade stämt träff med min svärdotter Karins mamma Cecilia som lovat visa mig hur hon lägger in sina gurkor
2 gula lökar2 stora squash1 liten burk krossade tomater (ca 200 gram)ca 600 gram fläskytterfilé2 morötter4 potatisar i halvor1 halv burk figaro oliver med piment (undvik Icas, de nya på marknaden, smakar fan, de är inte mogna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.