Nu när jag inte äter så mycket mjölkprodukter längre var jag i stort behov av att hitta något mättande och bra att äta till frukost och jag har tidigare testat just chiapudding men interiktigt fått till det
Chiapudding med banan ochvanilj med blåbär ochkokosflakesChiafröna är en stor favorit hos oss. De sägs ha används av Aztekerna och tack vare sittrikaenergiinnehåll orkade de både vandra ochkrigaitimtal på endast någon tesked frön
Gjorde den själv häromdagen och den blev jättegod, väldigtmäktigoch mättande men god. Jag försökte göra chiapudding för ett bra tag sedan men då blev den verkligeninte bra, vet inte vad jag gjorde för fel men den misslyckadesverkligen
Men nu har jag äntligen testat och blev positivt överraskad över denna hälsobomb. Ja, jag är ju inte först på bollen med att göra pudding/gröt av chiafrön
Jag har tidigare hyllat chiapudding här på bloggen och de som följer mig på Instagram vet att jag brukar äta en chiapuddingtill frukost (nästan) varje morgon
Sista dagen innan det är dags för mig att börja arbeta på riktigt, sen kommer jag inte ha tid att äta mina gofrukostar, i alla fall inte hemma Jag har dock lyxen att få frukost på jobbet varje dag men ibland är man sugen på annat och får ta med sig själv och då är den här puddingen perfekt
Krämigchiapudding med vaniljoch kakao. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur frön och lägg dessa samt vaniljstångeni kokosmjölken, tillsätt kakao
Visst låter det bra att något som är så litet kan verka antiinflammatoriskt, göra gott för hjärtat, se till att muskulaturen i vår kropp inte bryts ner och göra magen glad
Vi har ju tidigare gjort chiapudding med spirulina, ochviverkligen älskar den vackra färgen. Tricket är att ta bara litelite grann så att det blir en turkos färg, ochinte grön som det kan bli om en tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.