Den strimlade potatisen, gul lök och grädde - det är vad som gör detta à la Jansson. Här finns ingen ansjovis och inget ströbröd men man skulle kunna blanda osten på toppen med lite ströbröd
I övrigt väldigt likt Bourguignon med syltlök och små svampar som blandas i på slutet. Fräs lök, (vitlök), morötter och selleri med strimlad bacon i en gryta
Jag bara älskar när man lyckas trolla ihop något riktigt smarrigt av överblivna rester och att tillsätta lite färska örter på toppen med krutonger och tomater så vart rätten genast mycket ”lyxigare”
Gjorde en köttfärssås som var helt laktosfri med lite mognare smak på en skvätt gammalt rödvin. Dagen efter så sätter du till lite matlagningsgrädde och äter det igen
Testade även ett glas rosé av märket Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé till, ett friskt vin för dig som inte gillar för söta viner och passade bra att väga upp hettan från chilin i såsen, även en fin sommarfavorit att dricka som den är
Dela på. 500 gram nötfärs eller blandfärs1 gul lök2 stora vitlöksklyftor1 paket bacon2 msk honungs Dijon2 msk farinsocker2 msk rödvinsvinäger1 dl ketchup0,5 dl sojaStrimla baconet och stek i en stor stekpanna. 500 gram nötfärs eller blandfärs
Finhacka vitlöken och ingefäran, grovhacka skogsöronen, krossa limebladen och lägg i grytan. 10 skiva(or) ingefära , (Inlagd sushi ingefära är mild och passar bäst). 2 st limeblad
En latmansversion på den klassiska Lindströmmaren, där du slipper allt vad biff-formande heter. Perfekt vardagsmat, snabbt och billigt med klassiska smaker
Skala och hacka gul lök och vitlök. Här hamnade jag en kortis efter läggning av barn, en varm och skön dusch, planering av veckans middagar och snart väntar ett avsnitt av en högst beroendekallande serie som vi gärna ser minst 1 avsnitt/kväll
Jag har några köttfärssås-recept jag varierar mellan. Min favorit är såklart den långlagad bolognese som jag har flera varianter på, men även lite enklare varianter är mycket goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.