Pasta medköttfärssås. Dryga ut med mera morötter, paprika eller annan grönsak. Smaka av köttfärssåsenmed salt och svartpeppar och eventuellt mera kryddor
När jag gör köttfärssås gör jag mycket och gör gärna den här gratängen meddelar av såsen. Här finns ingen ansjovis och inget ströbröd men man skulle kunna blanda osten på toppen med lite ströbröd
I övrigt väldigt likt Bourguignon med syltlök och små svampar som blandas i på slutet. Med risk för att bli tjatig så måste jag ändå säga att det här blev en riktigt MUSTIG köttfärssås
Jag bara älskar när man lyckas trolla ihop något riktigt smarrigt av överblivna rester och att tillsätta lite färska örter på toppen med krutonger och tomater så vart rätten genast mycket ”lyxigare”
Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan. Hallå. Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni
Gjorde en köttfärssås som var helt laktosfrimed lite mognare smak på en skvätt gammalt rödvin. Dagen efter så sätter du till lite matlagningsgrädde och äter det igen
Bryn köttfärsen i en stor stekpanna eller gryta, krydda med lite svartpeppar. Finhacka vitlöken och ingefäran, grovhacka skogsöronen, krossa limebladen och lägg i grytan
Perfekt vardagsmat, snabbt och billigt medklassiska smaker. Smaka av med salt och peppar. En latmansversion på den klassiska Lindströmmaren, där du slipper allt vad biff-formande heter
I övrigt väldigt likt Bourguignon med syltlök och små svampar som blandas i på slutet. Köttfärssåsen komletteras med pasta, ris, kokt mjölig potatis eller potatismos
Jag kände mig ju så glad och pigg efter resan, men jag fick tydligen med mig någon riktigt elak polsk bacill, som plötsligt och utan förvarning helt klubbade mig till marken i torsdags förmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.