Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Har rejält med kaffe i glasyren då jag tycker om den smaken. Klassiska mockarutor kan aldrig gå fel. Har rejält med kaffe i glasyren då jag tycker om den smaken
Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Känn efter med en provsticka att kakan är klar. Smält matfettet till glasyren och blanda med övriga ingredienser
Servera med lättvispad grädde. 1Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten, lite i taget medan du rör, se till att den inte klumpar sig. 1Häll smeten i en bröad rund form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. 1Ta ut kakan och pudra med florsocker
Smält smöret och rör ihop med övriga ingredienser, utom kokos. 23Kärleksmums, chokladrutor, snoddas - kärt barn har många namn, men min mormor har alltid kallat dem mockarutor. Klä en ugnsform ca 25x35 cm med bakplåtspapper. Vispa socker och ägg vitt och fluffigt med en elvisp, ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.