Sätt ugnen på 200°C. Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl,kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt matfett och mjölk.
Rör till en jämn smet. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är klar. Är stickan torr efter att ha stuckit i kakan, är kakan klar. Fastnar det smet på stickan, behöver kakan några minuter till.
Smält matfettet till glasyren och blanda med övriga ingredienser. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö kokosflingor eller något av de andra alternativen över kakan och skär i rutor.
Ja, vad kallar ni dessa godingar. Igår infann sig ett akut sug efter dessa så då fick man ställa sig och baka… Men skyller såklart allt på bebisen i magen, den behöver säkert massa Kärlek…smums
När jag var barn så bakade min mamma de här kakorna och jag älskar de verkligen. Men sen jag fick min diagnos för 12år sedan så har jag i ärlighetens namn nästan aldrig bakat dem, varför vet jag inte men för ett tag sedan så började jag baka dem igen och då gick det upp för mig hur goda jag tycker de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.