90 min
Cook time 10 min Total tid 1 timme 40 min Portioner: 12 Ingredienser 2 påsar torrjäst 1 tsk socker 3 dl varmt vatten (45° C) 7-9 dl mjöl 1 dl socker 1½ tsk salt 1 msk olja ~1 dl bikarbonat (c:a 2 påsar) 8 dl hett vatten Salt att toppa med Instruktioner Lös upp jästen och 1 tsk socker i 3 dl varmt vatten i en skål. Låt stå tills det blivit händer grejer, runt 10 minuter Blanda mjöl, 1 dl socker och salt i en större skål. Gör en liten sänka i mitten, häll ner olja och jästblandningen. Blanda allt till en deg. Blir degen för torr, häll i en matsked vatten eller två. Knåda degen slät, runt 7-8 minuter Olja en stor skål lätt, lägg ner degen och pensla med olja. Täck skålen med plast och låt jäsa till dubbel storlek, ungefär 1 timme Värm ugnen till 225°. Lös upp bikarbonatet i vatten i en stor skål. När degen jäst klart, lägg den på en lätt mjölad yta och dela upp i 12 lika stora delar. Rulla delarna till ett litet rep och snurra ihop till ett pretzelliknande bakverk. När alla delar är formade, doppa dem i bikarbonatsblandningen och lägg på en plåt med bakpapper. Sprinkla salt över. Baka i den varma ugnen i 8 minuter, så att de får färg. 3.2.2124
Äntligen har jag fått till mjuka, sega, saltade kringlor precis som jag alltid åt när jag var barn. Ibland köpte mamma hårda saltade kringlor men för det mesta var de mjuka, saltade, antingen med bara salt eller med sesam, solros eller valmofrö på
Jag önskar ibland att jag kunde sova lite längre på helgerna, men det verkar som jag har en inbyggd väckarklocka som dessvärre alltid är inställd på samma tid
Mina söners favorit är de stora mjuka skånepepparkakorna som de äter med smör och ibland ost. Gissa om jag blev glad den dag jag fann ett recept och provbakade
Jag tycker ofta sockerkakor kan vara torra, smula sönder när man skär i dem. Men inte denna inte. Det här är ett recept på en klassisk chokladkaka med ursprung från min moster Anckie
Finns det något mer New Yorkigt än pretzels. Nä, skulle inte tro det va. Tacka den italienska munken som på 600-talet uppfann pretzeln som en slags belöning för de barn som lärt sig sina psalmer
Smält smöret. Häll på mjölken. Värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.