Mjuka pretzels
H:ssons skafferi
H:ssons skafferi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 reviews Mjuka pretzels Skriv ut Prep time
  • 90 min Cook time 10 min Total tid 1 timme 40 min Portioner: 12 Ingredienser 2 påsar torrjäst 1 tsk socker 3 dl varmt vatten (45° C) 7-9 dl mjöl 1 dl socker 1½ tsk salt 1 msk olja ~1 dl bikarbonat (c:a 2 påsar) 8 dl hett vatten Salt att toppa med Instruktioner Lös upp jästen och 1 tsk socker i 3 dl varmt vatten i en skål. Låt stå tills det blivit händer grejer, runt 10 minuter Blanda mjöl, 1 dl socker och salt i en större skål. Gör en liten sänka i mitten, häll ner olja och jästblandningen. Blanda allt till en deg. Blir degen för torr, häll i en matsked vatten eller två. Knåda degen slät, runt 7-8 minuter Olja en stor skål lätt, lägg ner degen och pensla med olja. Täck skålen med plast och låt jäsa till dubbel storlek, ungefär 1 timme Värm ugnen till 225°. Lös upp bikarbonatet i vatten i en stor skål. När degen jäst klart, lägg den på en lätt mjölad yta och dela upp i 12 lika stora delar. Rulla delarna till ett litet rep och snurra ihop till ett pretzelliknande bakverk. När alla delar är formade, doppa dem i bikarbonatsblandningen och lägg på en plåt med bakpapper. Sprinkla salt över. Baka i den varma ugnen i 8 minuter, så att de får färg. 3.2.2124

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.