Oljvoljekaka med citron ochapelsin. Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
En härligt saftig glutenfri mjuk kaka med smak av apelsin, kokos och kondenserad mjölk. Men, och ni förstod väl att ett sådant var på kommande, nu har jag kommit på ett riktigt bra recept på glutenfri mjuk kaka i kakform
Skala apelsinenoch skiva den. De har sålt granatäpplen väldigt billigt på vårt Ica under hösten, så jag har shoppat med mig ett hem då och då och haft det i mat t
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten
Koka upp grädde, honung, saffran ochapelsinskaloch häll över chokladen. Jag älskar denna tid innan jul när man får stå i köket och göra godis efter godis
En svensk juledelikatesse er ”mjuk pepparkaka”. Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.